[ទំព័រម្ហូប] មិននឹកស្មានសោះ ជីវ៉ាន់ស៊ុយមិនត្រឹមលំអម្ហូបអាហារគួរឱ្យចង់ញ៉ាំ តែផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ច្រើនបែបនេះទៀត
រៀនធ្វើម្ហូប November 24, 2021 Bee Food

ក្រោយពីផ្ទុះការពេញនិយមទទួលទានជីវ៉ាន់ស៊ុយយ៉ាងខ្លាំងនៃប្រទេសជប៉ុន ហាងល្បីនៅប្រទេសជប៉ុនតែងយកជីវ៉ាន់ស៊ុយមកផ្សំជាមួយនឹងអាហារផ្សេងៗទៀត ដោយមិនមែនត្រឹមតែយកមកសម្រាប់លំអពីលើអាហារតែប៉ុណ្ណោះទេ គឺគេនិយមទទួលទានច្រើនតែម្តង។ បើយើងនិយាយអំពីរសជាតិវិញ គឺវាមានក្លិនពិសេសខុសគេ ហើយមានអ្នកខ្លះមិនចូលចិត្តក្លិន និងទទួលទានឡើយ។ ដូច្នេះសម្រាប់បងប្អូនដែលមិនសូវចូលចិត្តទទួលទានជិវ៉ាន់ស៊ុយ គួរតែប្តូរចិត្តងាកមកទទួលទានវិញក្រោយពីបានដឹងអត្ថប្រយោជន៍ទាំង១០ខាងក្រោមនេះ៖

  1. ១.ជួយកាត់បន្ថយជាតិស្ករនៅក្នុងឈាម សាកសមបំផុតសម្រាប់អ្នកជម្ងឺទឺកនោមផ្អែម
  2. ២.ការពារជម្ងឺផ្តាសាយ
  3. ៣.កាត់បន្ថយការស្រែកទឹក
  4. ៤.ប្រឆាំងមេរោគផ្សេងៗនៅក្នុងពោះវៀន
  5. ៥.ជួយបណ្តេញខ្យល់នៅក្នុងក្រពះ
  6. ៦.ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យក្នុងការកើតជម្ងឺមហារីក
  7. ៧.ជាឪសថធម្មជាតិជួយក្នុងការសម្រួលការបញ្ចេញចោល
  8. ៨.ព្យាបាលអាការៈវិលមុខ
  9. ៩.ជំនួយភ្នែក
  10. ១០.ជួយជំរុញការធ្វើការរបស់ឈាមនិងសាច់ដុំ

ក្រៅពីនេះទៀត នៅក្នុងជីវ៉ាន់ស៊ុយក៏មានសារធាតុដូចជា vitamin A, vitamin B, vitamin C, ជាតិដែក កាល់ស្យូម ជាដើម។