ឈប់យល់ច្រឡំទៀត អាហារទាំងនេះ មិនអាចការពារ ឬព្យាបាលកូវីដ-១៩បានទេ
- April 22, 2020
ចាប់តាំងពីការផ្ទុះឡើងនូវវីរុស COVID-19 បានធ្វើឲ្យមានភាន់ច្រឡំជាច្រើនជុំវិញការព្យាបាល និងវិធីការពារ ក្នុងនោះមានទាំងការធ្វើតាមជំនឿផ្សេងៗ ដើម្បីបណ្តេញវីរុស COVID-19 និងញ៉ាំអាហារណាមួយអាចទប់ស្កាត់វីរុសនេះបាន។ ដំបូងឡើយ នៅពេលដែលវីរុសចាប់ផ្តើមរាលដាលថ្មីៗ អាហារទាំងនេះ គេជឿថា អាចទប់ស្កាត់ការឆ្លងវីរុស COVID-19 បាន៖
ទី១. ខ្ទឹមស
ពាក្យចចាមអារ៉ាមមួយនេះមានការរំលែកច្រើននៅលើបណ្តាញសង្គម ប៉ុន្តែ អង្គការសុខភាពពិភពលោក បានចេញបកស្រាយថា ខ្ទឹមសជាអាហារជំនួយដល់សុខភាពបាន ហើយវាអាចជួយប្រឆាំងនឹងវីរុសបានផងដែរ។ ទោះយ៉ាងណា គ្មានភស្តុតាងណាមួយ អាចបញ្ជាក់ថា វាអាចទប់ស្កាត់មនុស្សពីការឆ្លងវីរុស COVID-19 បានទេ។
ទី២. ស្រា ឬភេសជ្ជៈមានជាតិអាល់កុល
ត្បិតតែអាល់កុលកម្ចាត់មេរោគបានក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែជាតិអាល់កុលដែលនៅក្នុងស្រាផ្សេងៗ មិនអាចជួយការពារមិនឲ្យឆ្លងវីរុស COVID-19 បានឡើយ។ អង្គការសុខភាពពិភពលោក បានឲ្យដឹងថា ការផឹកស្រាញឹកញាប់ ឬច្រើនហួសកម្រិតអាចបង្កើនហានិភ័យនៃបញ្ហាសុខភាពរបស់យើង។
ទី៣.ទឹកក្តៅ
ទឹកក្តៅមួយកែវអាចធ្វើឲ្យអារម្មណ៍ស្រស់ថ្លា ជាពិសេសនៅក្នុងរដូវរងា ។ ចំពោះការជួយទប់ស្កាត់មិនឲ្យឆ្លងវីរុសCOVID-19នោះ គឺមិនពិតនោះទេ វីរុសនេះមិនអាចកម្ចាត់បានដោយគ្រាន់តែផឹកទឹកក្តៅ ឬខ្ពុលមាត់ជាមួយទឹកក្តៅបានទេ។
ទី៤.ក្រូចឆ្មារ
ពាក្យចចាមអារ៉ាមនេះត្រូវបានចែករំលែកជាច្រើននៅលើហ្វេសប៊ុកដូចគ្នា ដែលថា ញ៉ាំទឹកក្តៅជាមួយក្រូចឆ្មារអាចកម្ចាត់វីរុស COVID-19 បាន ប៉ុន្តែមកទល់ពេលនេះគ្មានភស្តុតាងវេជ្ជសាស្រ្តណាមួយមកបញ្ជាក់ថា ក្រូចឆ្មារអាចសម្លាប់មេរោគ COVID-19 បានទេ។
ទី៥.ទឹក និងអំបិល ឬទឹកខ្មេះ
មនុស្សមួយចំនួនជឿថា គ្រាន់តែផឹកទឹកក្តៅលាយជាមួយអំបិល ឬទឹកខ្មេះ អាចការពារពីការឆ្លងវីរុស COVID-19 បាន ប៉ុន្តែវាគ្មានការសិក្សាច្បាស់លាស់ដើម្បីបញ្ជាក់ថា រូបមន្តនេះពិតជាអាចការពារមិនឲ្យឆ្លងវីរុសបានពិត ឬក៏អត់។
ក្នុងករណីមានសំណួរ ឬមន្ទិលសង្ស័យជុំវិញសុខភាពអ្នក ជម្រើសល្អបំផុត សូមពិគ្រោះ និងប្រឹក្សាយោបល់ផ្ទាល់ជាមួយពេទ្យជំនាញ។ Hello Health Group មិនចេញវេជ្ជបញ្ជា មិនធ្វើរោគវិនិច្ឆ័យ ឬព្យាបាលជូនទេ៕
ផ្តល់សិទ្ធិដោយ៖ Helloគ្រូពេទ្យ
- Share This Post: