[ទំព័រម្ហូប] ញាំមឹកពិសេស មីនុយថ្មីសម្រាប់បងៗស្រ្តីមេផ្ទះ អាប់ឌែតស្នាដៃធ្វើម្ហូបជូនគ្រួសារ
- BY
- autoadmin
- October 10, 2021
សួស្តីបងប្អូនដែលនិយមទទួលទានមឹកថ្ងៃនេះដែរយើងមានរូបមន្តញាំមឹកពិសេសមកចែកជូន ធានារសជាតិឆ្ងាញ់មិនចាញ់ហាងល្បីឡើយ តោះយើងមកមើលគ្រឿងផ្សំនិងវិធីធ្វើទាំងអស់គ្នា៖
*គ្រឿងផ្សំ
- មឹកបំពង់មានពង ១០ក្បាល
- ម្ទេសស្រស់ ១៥គ្រាប់
- ខ្ទឹមស ១០ក្រាម
- ឬសជីវ៉ាន់ស៊ុយ ៣ឬស
- ទឹកស្ករ ½ ចានចង្កឹះ
- ទឹកត្រី ១ចានចង្កឹះ
- ទឹកក្រូចឆ្មា ៤ផ្លែធំ
- ទឹកជ្រក់ខ្ទឹម 1/2 ចានចង្កឹះ
- ជីបារាំង ៣ដើម
- ឃិនឆាយ ៣ដើម
- ខ្ទឹមក្រហមផ្លែធំហាន់ស្តើងៗ ១ផ្លែ
- ស្ពៃក្តោបស្រួយសម្រាប់លំអរចាន
*វិធីធ្វើ
- ជាដំបូងយើងនាំយកមឹកមកអង្កន់ល្មម អោយពេញមឹក រួចរៀបមឹកដាក់ចានរោយដោយឃិនឆាយរួចយកទៅចំហុយប្រមាណជា ១៥នាទី រួចយកចេញពីឡាំងសឹង
- តោះយើងមកធ្វើទឹកញាំទាំងអស់គ្នា ដោយយកឬសជីវ៉ាន់ស៊ុយ ម្ទេសស្រស់ ខ្ទឹមស បុកចូលគ្នាអោយម៉ត់ល្មម ក្រោយមកទៀតចាក់ចូលក្នុងចានសម្រាប់ញាំ តាមដោយ ទឹកស្ករ ទឹកត្រី ទឹកក្រូចឆ្មា ទឹកជ្រក់ខ្ទឹមសថៃ លាយច្របល់អោយចូលគ្នាភ្លក់រសជាតិតាមចំណូលចិត្តរួចដាក់មឹកដែលយើងបានចំហុយឆ្អិនចូលទៅតាមដោយខ្ទឹមក្រហម ជីបារាំង ឃិនឆាយដួសដាក់ចានជាការស្រេច។
- Share This Post: