[ទំព័រម្ហូប] មឹកបំពងខ្ទឹមសពិសេស ដែលល្បីនៅតាមហាង ឬ ផាប់ មិនពិបាកធ្វើទេ ឯរសជាតិវិញធ្វើតាមរូបមន្តនេះដឹងតែកប់តែម្ដង
- BY
- autoadmin
- October 12, 2021
សួស្តីបងប្អូនទាំងអស់គ្នា ថ្ងៃនេះដែរយើងមានរូបមន្តមឹកបំពងខ្ទឹមសពិសេសមកចែកជូនរសជាតិផ្អែមឈ្ងុយឆ្ងាញ់ តោះយើងមកមើលគ្រឿងផ្សំ និងវិធីធ្វើទាំងអស់គ្នា៖
*គ្រឿងផ្សំ
- មឹកបំពង់ ៥០០ក្រាម
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ចានចង្កឹះ
- ម្ស៉ៅស៊ុបខ្នរ ២ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងសម្រាប់បំពង ៥០០មីលីលីត្រ
- ម្រេចម៉ត់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ជីវ៉ាន់សុយ តាមចំណូលចិត្ត
*វិធីធ្វើ
- យកមឹកមកអង្កន់អោយសប់ល្អ រួចយកទៅប្រឡាក់ជាមួយនិងម៉្សៅស៊ុបខ្នរ ផ្អាប់ទុករយះពេល៣០នាទីក្នុងទូទឹកកក រួចយកទៅចំហុយរយះពេល ១៥នាទី រួចស្រង់ឡើងអោយត្រជាក់និងស្រស់ទឹក
- ចាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងខ្ទះ រង់ចាំអោយក្តៅរួចយកខ្ទឹមសចូលទៅបំពងអោយស្រួយនិងលឿងល្អ រួចស្រង់ឡើងអោយស្រស់ខ្លាញ់
- ក្រោយមកទៀតយកមឹកដែលបានចំហុយចូលទៅបំពងអោយលឿងល្អ រួចស្រង់ឡើងអោយស្រស់ខ្លាញ់ ក្រោយមកទៀតយើងយកមឹករៀបដាក់ចាន រោយពីលើដោយខ្ទឹមសបំពងនិងជីវ៉ាន់សុយជាការស្រេច។
- Share This Post: