[ទំព័រម្ហូប] ធ្លាប់តែអាំងបង្គាបែបធម្មតាៗមែនទេ តោះមករៀនវិធីអាំងថ្មី “បង្គាអាំងសាតេ” រសជាតិឆ្ងាញ់ខ្លាំង បង្គានៅមានជាតិល្អមិនស្ងួត
- BY
- autoadmin
- October 13, 2021
សួស្តីបងប្អូនទាំងអស់គ្នា ថ្ងៃនេះដែរយើងមានរូបមន្ត បង្គាអាំងសាតេមកចែកជូនរូបមន្តនិងវិធីធ្វើងាយៗ បងប្អូនអាចរកទិញគ្រឿងផ្សំបានដោយងាយនៅតាមបណ្តាផ្សារទំនើបផងដែរ តោះយើងមកមើលគ្រឿងផ្សំនិងវិធីធ្វើទាំងអស់គ្នា៖
*គ្រឿងផ្សំ
- បង្គា ៥០០ក្រាម
- គ្រឿងសាតេស្រាប់របស់ថៃ ១កញ្ចប់
- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ក្បាលខ្ទិះថៃ ½ ចានចង្កឹះ(សម្រាប់ប្រឡាក់បង្គា)
- ក្បាលខ្ទិះថៃ ¼ ចានចង្កឹះ(សម្រាប់លាបបង្គាពេលអ៊ាំង)
*គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់
- ក្បាលខ្ទិះថៃ ១ចានចង្កឹះ
- គ្រឿងកែងម៉ាសាម៉ានថៃ ៣ស្លាបព្រាបាយ
- គ្រឿងកែងថៃ ៣ស្លាបព្រាបាយ
- សណ្តែកដីលីងឆ្អិនបុកម៉ត់ ១ចានចង្កឹះ
- ស្ករត្នោត ៣ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកអំពិលទុំ ៤ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ¼ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
*វិធីធ្វើ
- យកបង្គាមកប្រឡាក់ជាមួយនិងគ្រឿងទេសរួចផ្អាប់ទុករយះពេល ៣០នាទី
- ក្រោយមកទៀតយកបង្គាមកដោយចង្កាក់អ៊ាំង អោយឆ្អិនល្អ ក្នុងអំឡុងពេលអាំងលាបក្បាលខ្ទិះផងដើម្បីកុំអោយសាច់បង្គាស្ងួតនិងរឹង
- តោះយើងងាកមកធ្វើទឹកជ្រលក់ទាំងអស់គ្នា ដោយយក ក្បាលខ្ទិះ គ្រឿងកែងទាំងពីរមុខចាក់ចូលទៅក្នុងខ្ទះកូរលើភ្លើងរហូតទាល់តែចេញប្រេង ទើបដាក់សណ្តែកដី កូរអោយចូលគ្នា ផ្សំរសជាតិដោយស្ករត្នោត ទឹកអំពិលទុំ អំបិល កូរអោយចូលគ្នានិងរំងាស់រហូតទាល់តែខាប់ល្អ ទើបបិតភ្លើងដួសដាក់ចាន ទទួលទានជាមួយបង្គាសាតេដែលអាំងរួចជាការស្រេច។
- Share This Post: