[ទំព័រម្ហូប] ប្លែកមាត់ទៀតហើយ បន្លែខ្ចប់សាច់ជ្រូកបីជាន់ទឹកត្រីពិសេស សាច់ជ្រូកអាំងស្រួយៗជាមួយទឹកជ្រលក់រសជាតិបែបមុត ឆ្ងាញ់ខ្លាំង
- BY
- autoadmin
- October 13, 2021
សួស្តីបងប្អូនទាំងអស់គ្នា ថ្ងៃនេះដែរយើងមានរូបមន្ត បន្លែខ្ចប់សាច់ជ្រូកបីជាន់ជាមួយនឹងទឹកត្រីកោះកុងពិសេស មកចែកជូនរសជាតិឆ្ងាញ់មិនចាញ់ហាងល្បីឡើយ តោះយើងមកមើលគ្រឿងផ្សំនិងវិធីធ្វើទាំងអស់គ្នា៖
*គ្រឿងផ្សំគ្រឿងខ្ចប់
- សាច់ជ្រូកបីជាន់ ៣០០ក្រាម
- គុយទាវសរសៃតូចស្រុះរួច ២០០ក្រាម
- ខ្ទឹមសបំពងស្រួយ តាមចំណូលចិត្ត
- បន្លែស្រស់តាមចំណូលចិត្ត
*គ្រឿងផ្សំទឹកត្រីកោះកុង
- ឬសជីវ៉ាន់ស៊ុយ ៣ឬស
- ខ្ទឹមស ៦គ្រាប់
- ម្ទេសស្រស់ពណ៍ក្រហម ១០គ្រាប់
- ទឹកក្រូចឆ្មា ២ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ១ ½ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករត្នោត ½ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកសុទ្ធ ២ស្លាបព្រាបាយ
*វិធីធ្វើ
- ជាដំបូងយើងយកឬសជីវ៉ាន់ស៊ុយខ្ទឹមសបុកចូលគ្នាអោយម៉ត់ ក្រោយមកដាក់ម្ទេសស្រស់បុកចូលគ្នាអោយម៉ត់ល្មម
- ផ្សំរសជាតិដោយស្ករត្នោត ស្ករស ទឹកក្រូចឆ្មា ទឹកត្រី និងទឹកស្អាត កួរអោយចូលគ្នាល្អ រឺរហូតទាល់តែស្កររលាយល្អ ភ្លក់រសជាតិតាមចំណូលចិត្ត
- ក្រោយមកទៀតយកឆ្នាំងដាំទឹកអោយពុះដាក់អំបិលបន្តិច ដើម្បីកុំអោយសាច់ជ្រូកយើងសាបពេក រួចដាក់សាច់ជ្រូកបីជាន់ចូលទៅស្ងោរអោយឆ្អិនល្អ ក្រោយពីសាច់ជ្រូកឆ្អិនល្អហើយ យកមកហាន់ជាដុំៗល្មមញាំចំនួនពាក់កណ្តាល
- ក្រោយមកទៀតយើងយកសាច់ជ្រូកបីជាន់មួយផ្នែកទៀតមកចៀនអោយស្រួយនិងលឿងល្អ
- រៀបចំបន្លែសាច់ និងគុយទាវសរសៃតូចរោយដោយខ្ទឹមសបំពង ទទួលទានជាមួយនិងទឹកត្រីដែលយើងបានបុកទុកជាការស្រេច។
- Share This Post: