អាហារ ៥ ប្រភេទ ដែលជនជាតិជប៉ុនជឿថា ជួយដល់ការចងចាំអោយកាន់តែល្អឡើង
- BY
- autoadmin
- May 24, 2022
នៅពេលដែលចូលដល់វ័យកាន់តែចាស់ មនុស្សជាច្រើនអាចប្រឈមមុខនឹងបញ្ហាដែលងាយនឹងភ្លេចភ្លាំង ក៏ដូចជាការស្វែងយល់ និងការចងចាំអ្វីមួយចំនួនបាន ដោយប្រើពេលកាន់តែយូរ ឬអាចរហូតដល់កង្វះសមាធិក្នុងការធ្វើការផងដែរ។
ហេតុដូច្នេះហើយ ថ្ងៃនេះក្រុមការងារសូមណែនាំអាហារចំនួន ៥ប្រភេទ ដែលជនជាតិជប៉ុនណែនាំថា ប្រសិនបើទទួលទានជាប្រចាំនឹងជួយការការចងចាំប្រសើរឡើង ហើយជួយអោយមានអារម្មណ៍មូលក្នុងការធ្វើការងារក៏ដូចជាការសិក្សារៀនសូត្រ៖
+ ត្រីខៀវ (ត្រីខៀវ រួមមាន ត្រី mackerel, sanma, tuna, mackerel, mackerel, និង sardines ក្នុងចំណោមត្រីដទៃទៀត សម្បូរទៅដោយអាស៊ីតខ្លាញ់ រួមទាំង DHA (Docosahexaenoic acid) និង EPA (Eicosapentaenoic acid) ដែលជាអាស៊ីតខ្លាញ់ពីរដែលបង្កើតខួរក្បាល)។
+ សូកូឡា (ការសិក្សាសហការគ្នារវាងអ្នកផលិតសូកូឡា Meji (Meji) និងសាកលវិទ្យាល័យ Aichi Gakuin បានបង្ហាញថា ការទទួលទានសូកូឡាដែលមានបរិមាណនៃ Cocoa ខ្ពស់ជាប្រចាំ នឹងជួយបង្កើន BDNF «កត្តា neurotrophic មកពីខួរក្បាល» ដែលជាប្រូតេអ៉ីនដែលចាំបាច់សម្រាប់ការលូតលាស់ខួរក្បាល)។
+ សារាយសមុទ្រ ដូចជា nori, wakame, និង hijiki សម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃដែលរលាយ។ ជាតិសរសៃនេះជាអាហារសម្រាប់បាក់តេរីល្អក្នុងពោះវៀន និងជួយពង្រឹងបរិយាកាសពោះវៀន។ ដោយសារតែខួរក្បាល និងពោះវៀនមានទំនាក់ទំនងគ្នា ដូច្នេះប្រសិនបើសុខភាពពោះវៀនល្អ វាក៏នឹងជួយពង្រឹងការចងចាំបានល្អផងដែរ។
+ ចេក ( គ្លុយកូស គឺជាជាតិស្ករដែលខួរក្បាលត្រូវការដើម្បីប្រែក្លាយទៅជាថាមពលសម្រាប់ខួរក្បាល។ ប្រសិនបើរាងកាយខ្វះជាតិគ្លុយកូស hippocampus នៃខួរក្បាល (Hippocampus) ចុះខ្សោយ ហើយបណ្តាលឱ្យមានការបំផ្លាញប្រព័ន្ធចងចាំ។ ចេកសម្បូរទៅដោយជាតិស្ករបីប្រភេទ៖ គ្លុយកូស ហ្វ្រូតូស និង sucrose ។ ចេកក៏ជាផ្លែឈើដែលមានកាឡូរីទាបបើធៀបនឹងបង្អែមម្ស៉ៅផ្សេងទៀត ដូច្នេះ ចេកជាអាហារសម្រន់ដែលផ្តល់សុខភាពល្អ និងជាជម្រើសសម្រាប់ខួរក្បាល។)
+ ទឹក ( រាងកាយត្រូវបានបង្កើតឡើងដោយទឹក 60-70 ភាគរយ។ ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា ការបាត់បង់ជាតិទឹកតិចជាង ១ភាគរយនៃទម្ងន់ខ្លួន ក៏អាចធ្វើអោយសមត្ថភាពក្នុងការចងចាំថយចុះ ដូច្នេះប្រសិនបើលោកអ្នកមានអារម្មណ៍នឿយហត់អស់កម្លាំង ក៏គួរបង្កើនអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយដោយការទទួលទានទឹក ១ទៅ២កែវ)៕




អត្ថបទ៖ Bee
ប្រភព៖ studyhacker
- Share This Post:






