អាហារ ៣ប្រភេទ សម្រាប់ជួយដល់ការពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់យើង ក្នុងអំឡុងមានការផ្ទុះឡើងនៃវីរុសកូវីដ១៩
- BY
- autoadmin
- April 1, 2020
វីរុស COVID-19 សព្វថ្ងៃនេះកាន់តែមានករណីកើនឡើងខ្ពស់ ដែលធ្វើឱ្យគ្រប់គ្នាកាន់តែមានភាពភ័យខ្លាច។ វាបានចាប់ផ្តើមផ្ទុះឡើងដំបូងនៅក្នុងប្រទេសចិន កាលពីចុងឆ្នាំ២០១៩ ហើយរហូតដល់ពេលនេះនៅតែមិនទាន់មានវ៉ាក់សាំងសម្រាប់ការពារវីរុសនេះនៅឡើយទេ។ ការការពារជាមូលដ្ឋានសម្រាប់វា គឺការពាក់ម៉ាស់ ការទទួលទានអាហារឆ្អិនល្អ មានអនាម័យក្នុងការរស់នៅ សម្អាតដៃឱ្យបានញឹកញាប់ កុំប៉ះមុខមាត់ កុំទៅរកហ្វូងមនុស្ស និងរក្សាគម្លាតជាដើម។
ប៉ុន្តែអ្វីដែលសំខាន់បំផុតសម្រាប់ខ្លួនរបស់យើងបន្ថែមទៀត ការហាត់ប្រាណ របបអាហារល្អ និងការពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់យើង។ ខាងក្រោមនេះជារបស់ ៣ប្រភេទ ដែលអាចជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់យើង ណែនាំដោយ វេជ្ជ. Anongnuch Chavalitthamrong វេជ្ជបណ្ឌិតជំនាញនៅមជ្ឈមណ្ឌល ADD-LIFE Anti-Aging ក្នុងទីក្រុងបាងកកប្រទេសថៃ៖
១. Ascorbic Acid – វីតាមីន C
ទិន្នន័យពីការស្រាវជ្រាវវេជ្ជសាស្ត្របង្ហាញថា វីតាមីន C មានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។ រួមទាំងការពង្រឹងភាពស៊ាំប្រឆាំងនឹងជំងឺឆ្លង ហើយអ្នកដែលមានកម្រិតវីតាមីន C ខ្ពស់នៅក្នុងខ្លួន នឹងជាសះស្បើយពីជំងឺមួយចំនួនដូចជាជំងឺផ្តាសាយ។ វីតាមីន C ភាគច្រើនត្រូវបានគេរកឃើញនៅក្នុងផ្លែឈើស្រស់ និងបន្លែ ជាពិសេសក្រូចឆ្មារ រួមទាំងផ្លែក្រូច ក្រូចថ្លុង ក៏ដូចជាបន្លែមួយចំនួនដូចជា ខាត់ណាបៃតង ផ្កាខាត់ណា និងប៉េងប៉ោះជាដើម។
២. ខ្ទឹមស
វាមិនអាចព្យាបាលវីរុសកូរ៉ូណានោះទេ ប៉ុន្តែវាមានគុណប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាព។ ចំពោះលក្ខណៈសម្បត្តិរបស់សារធាតុអាលីស៊ីលីន (Allicin) ក្នុងខ្ទឹមស វាដើរតួប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី និងភ្នាក់ងារបង្ករោគជាច្រើនទៀត។ វាជួយដល់ប្រព័ន្ធឈាមរត់ ធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវកោសិកាឈាមស និងកោសិកាឈាមក្រហម ដែលជាលទ្ធផលជួយដល់ភាពស៊ាំរបស់មនុស្ស។ អ្នកដែលឧស្សាហ៍បរិភោគខ្ទឹមសនៅក្នុងរបបអាហារ ត្រូវបានគេមើលឃើញថា មិនងាយឈឺ ហើយឆាប់ជាពីជំងឺ។
៣. ប្រភេទផ្កាឈ្មោះ Echinacea
Echinacea វាគឺជារុក្ខជាតិឱសថមួយ ដែលអាចជួយបង្កើនភាពស៊ាំក្នុងរាងកាយ។ ការស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថា ផ្កា Echinacea មានសមត្ថភាពទប់ស្កាត់បាក់តេរី ផ្សិត និងការឆ្លងមេរោគ។ លើសពីនេះទៀតវាជួយជម្រុញមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំពីធម្មជាតិនៅក្នុងរាងកាយ ដូចជាកោសិកា Macrophage និង Natural Killer Cell (NK Cells)។ នៅពេលដែលមេរោគ ឬអ្វីចម្លែកចូលក្នុងខ្លួនយើង កោសិកា Macrophage នៅក្នុងឈាមស នឹងក្លាយជាខ្សែការពារទីមួយក្នុងការបំផ្លាញមេរោគ ខណៈ NK Cell ធ្វើឱ្យប្រព័ន្ធភាពស៊ាំកំចាត់មេរោគបានលឿនជាងធម្មតា៕
អត្ថបទ៖ លីដា
ប្រភព៖ sanook
- Share This Post: